Restaurants in Antwerpen: de állerleukste!

Ook in Antwerpen bij onze zuiderburen hebben ze onwijs leuke eettentjes. Antwerpen is sowieso de moeite waard om voor de afwisseling eens te bezoeken met Nederlandse steden. Nadat je het karakteristieke centrum met de mooie boutique zaakjes hebt bezocht, is het tijd voor een lekker hapje eten. Hieronder vind je restaurants in Antwerpen: de állerleukste wel te verstaan.

1. The Jane

Dit is toch wel hét bucketlist restaurant van Antwerpen. Chefkok opende hier een van zijn nieuwe topzaken. Let op: het gaat altijd om een lunch of diner waar je uitgebreid de tijd voor moet nemen. Laat je meenemen door de smaaksensaties van Sergio Herman en neem dus de tijd. De locatie is ook zeer bijzonder: het restaurant is gevestigd in de kapel van een oud militair ziekenhuis. Je kunt hier niet a la carte eten, maar je eet altijd middels een tasting menu. Ga hier naar hun website om te reserveren.

2. Fiskebar

In het zuiden van Antwerpen zijn er een hele hoop leuke restaurants te vinden. En voor alle visliefhebbers is dit zeker een aanrader: een visbistro genaamd Fiskebar. Uitstekende wijnen in combinatie met verse en lokale ingrediënten zijn de dingen die je terug proeft. Tip: ga in de zomer, dan kun je lekker buiten op het terras zitten in de zon! Heerlijk toch? Voor meer informatie en reserveringen ga naar hun website.

3. Roji

Sushiliefhebber? Dan kun je Roji niet overslaan. Dit is de place to be in Antwerpen voor alle sushiliefhebbers. Het restaurant is gelegen midden in het centrum van Antwerpen op een drukke plek. Hierdoor is er veel inloop en is het erg vaak druk bij Roji, dus een tip is om vooraf te reserveren. Binnen is het donker en sfeervol, zo donker dat je bijna niet door hebt dat er meer mensen binnen zijn. Interesse? Bezoek hun website.

4. Pho 61

Gek op Aziatisch eten? Dan moet je een keer bij Pho 61 geweest zijn. De aankleding is erg eenvoudig maar toch sfeervol. Op de kaart staan allerlei gerechten. Van Pho, Bun, Com tot loempia’s en spring rolls. Het smaakt allemaal top! Ook een aanrader voor de snelle hap dit restaurant. Benieuwd naar Pho 61? Bekijk hun website.

5. Frites Atelier

Het ziet er uit als een schattig boutique restaurant, maar als je dichterbij komt is niets minder waar. De drukte puilt uit tot buiten. Het is namelijk een klein frietzaakje, ook van Sergio Herman. Ooit al eens een culinair frietje willen eten? Dan is dit de place to be. Voor de snelle hap onwijs handig en ook nog eens mega lekker. Een keer wat anders dan een normaal frietje. Bezoek hun website hier.

Toch liever in Noord-Brabant op zoek naar restaurants? Geen probleem! Lees dit artikel.

1 gedachte over “Restaurants in Antwerpen: de állerleukste!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *