Overheerlijke kerst desserts voor de hele familie.

Laten we eerlijk zijn: het leukste aan alle kerstdiners zijn de kerst desserts voor de hele familie. Wij van Lifestyle 4 You hebben een aantal overheerlijke kerst desserts voor jullie op een rijtje gezet.

Champagne cheesecake potjes

Niet alleen voor de kerst is dit dessert lekker, maar ook bij een Oud & Nieuw diner komt hij goed van pas. Daarnaast zit je met dit gerecht altijd goed, want wie houdt er nou niet van cheesecake?! Nog een voordeel: het kost niet te veel tijd. Binnen 30 minuten heb je alles gemaakt, alleen moeten ze daarna nog 3 uur de koelkast in. Enjoy!

Bron: Oh my Foodness

Ingrediënten:

 • 100 ml slagroom
 • 150 ml champagne
 • 300 gr witte chocolade
 • 500 gr naturel roomkaas
 • 150 gr Digestive biscuits
 • 1 1/2 blik vlaaivulling kersen

Bereidingswijze:

 1. Doe de slagroom, champagne en witte chocolade bij elkaar in een steelpannetje. Verwarm dit tot de chocolade is gesmolten. Klop ondertussen de roomkaas in een kom luchtig.
 2. Verkruimel de biscuits door erop te slaan met een deegroller of een foodprocessor te gebruiken. Schep twee eetlepels koekkruimels in ieder glaasje. Schep hier twee eetlepels vlaaivulling bovenop.
 3. Meng het champagne-chocolademengsel met de opgeklopte roomkaas tot een glad geheel. Schenk de cheesecakevulling in de glaasjes.
 4. Zet de champagnecheesecake potjes minimaal 3 uur in de koelkast zodat de cheesecake kan opstijven.

Eton Mess met frambozen

Ook met dit gerecht zit je altijd goed bij de gehele familie. Meringue is een van de favorieten over het algemeen, dus in combinatie met wat framboos kan het zeker niet tegen vallen. Ook is dit gerecht lekker snel klaar! Hierdoor heb je meer tijd over om nog meer uit te pakken voor je hoofdgerecht.

Bron: Oh my Foodness

Ingrediënten:

 • 2  frambozenmeringue’s
 • 1 beker slagroom
 • 2 eetlepels suiker
 • een handje verse frambozen

Bereidingswijze:

 1. Zet 4 kleine glaasjes klaar en klop daarna de slagroom met de suiker stijf. 
 2. Doe in ieder glaasje een stuk meringue en stamp deze met een stomp voorwerp kapot. 
 3. Doe in ieder glaasje een klodder slagroom en kruimel daarop weer wat meringue. 
 4. Leg op de kruimels meringue een paar verse frambozen en eindig met een kleine klodder slagroom en nog een klein beetje meringuekruimels. 

Meer van deze overheerlijke kerst desserts voor de hele familie? We raden je aan om in de Allerhande van de Albert Heijn te kijken. Tip van ons bij Lifestyle 4 You!

1 gedachte over “Overheerlijke kerst desserts voor de hele familie.”

 1. Pingback: Zo bak je de lekkerste oliebollen! - Lifestyle 4 you

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *